Официално представяне на календар „Елховска магия“ за 2017г.


Българските корени и Bogara Adv представиха календара посветен на красотата на елховската носия в Етнографско-археологически музей Елхово. Благодарим за топлото посрещане и интересната фолклорна програма, за които се погрижиха нашите домакини от музея и участничките в календара.

„Елховска магия“ – календар за 2017 очарова с богатството на везаната украса, носена от жените в долината по долното течение на река Тунджа, Западна Странджа и Източен Сакар преди Освобождението и в първите няколко десетилетия след това. Това е една от най-красивите традиционни женски носии в България, за това отделихме това специално внимание и направихме самостоятелен календар само с носии от този край. Всяка от носиите е автентична и се съхранява в архивния фонд на Етнографско-археологическия музей в Елхово. Благодарим на екипа от музея, който беше неотлъчно до нас в този проект със своите знания и сърцатост: Христо Христов - директор, Добринка Костова – гл. уредник и Милена Вълева – уредник. Благодарим ви приятели!

Но какво би била една красива дреха без хубостта на младото момиче, което я носи. Девойките в този календар, не само греят с младост и хубост, те озаряват всеки лист с магията на своите усмивки. Благодарим Ви момичета: Бианка Димова, Бояна Николова, Ивелина Бахчеванова, Симона Тодорова, Дона Нешева, Веселина Балтова.

Разгледай галерията със снимки!

#Календари #Носия #Събития

35 views