Местна Сурва - Перник, 13-14.01.2019

 

Отново е Сурва и отново тази година фестивалът в Перник е на път да подобри собствените си рекорди по посещение и интерес. Факлите на сурвакари, кукери, мечкари и звукът на чановете и звонците се сливат в едно, за да спре времето и да остане само магията на Сурва. Вероятно този факт е най-същественото доказателство, че традициите и осъзнаването на смисъла от тях се връщат с пълна сила. Възродената вяра ще помогне да се изгони злото и през цялата година трайно да ни съпътства само добро. Екипът на Българските корени ви прави съпричастни с представянето на групите в местната Сурва.
И тази година имахме удоволствието да се потопим в еуфорията и да съпреживеем магията на празника в няколко населени места около Перник. Специални благодарности на г-жа Вяра Церовска - кмет на Община Перник и нейния екип, за поканата и възможността да станем част от празника. Ще се видим отново този уикенд на 25-27.01.2019, за да споделим с вас емоцията и страстта на всички участници в големия фестивал в Перник.

 

#Surva #Сурва #БългарскитеКорени

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Българските корени е плод на любовта ни към България. Пътуваме  из страната и показваме културата и традициите, запазили се през вековете. Нека България пребъде!

За проекта
Не пропускай публикация!
Последни публикации:

„БЕЛА СЪМ БЕЛА, ЮНАЧЕ” календар 2020

November 1, 2019

„ДЕВОЙКО, МАРИ, ХУБАВА” – календар 2020

November 1, 2019

Галичка сватба, 2019 - ден 1, 13 юли

September 4, 2019

1/17
Please reload