top of page

Солидарност с Украйна

Днес, когато Украйна се бори за своята свобода, Фондация „Живите български корени“ застава зад мъжете и жените, които бранят земята си, живота на своя народ, своите корени и традиции.
Боли ни за техните деца и родители, страдаме с майките на загиналите, скърбим за жертвите под развалините на градове и села. Съпричастни сме и тъгуваме с милионите украински майки, спасяващи живота на най-ценното – децата, намерили подслон в България, далеч от дом, близки и Родина.

Фондацията организира серия от събития в подкрепа на мира в Украйна и на бежанците от Украйна в България. Събраните средства от тях ще бъдат използвани в помощ на обучението на децата на бежанците от Украйна в Пловдив за организиране на обучителен център, набавяне на учебни пособия, учители, доброволци и други, които да помагат на украинските деца да научат по-леко и по максимално достъпен начин български език и по-лесно да се адаптират в българската образователна система.

За дарения: E-PAY България BIC: ESPYBGS1, IBAN: BG25 ESPY 4004 0037 6866 19
Основание: подкрепа за Украйна

child-draws-house-with-chalk-asphalt-selective-focus_edited.jpg

01

Конкурс за детски рисунки на тема „МИРЪТ – НАЙ-ГОЛЯМАТА ЦЕННОСТ НА ЗЕМЯТА“

В него с рисунки могат да се включат деца от цяла България, с желание да изразят своята представа за мира и защо е важно да го пазим. 

02

14 април 2022; 18:30 – 21:00

Малка главна, пл. „Джумая“, сцената и градинката на Джумаята, ул. „Хр. Г. Данов“ с участието на детски фолклорни състави от Пловдив и региона.

56734847_1269207019895993_3954918598983548928_n.jpg
small1_edited.jpg

03

Изложба на етно-фотографии "ТОВА Е УКРАЙНА И ТЯ Е КРАСИВА"

Изложба, с участието на двама от най-известните етнофотографи на Украна - Анна Сеник и Александър Барон, показваща красотата на съхраненото етно-наследство на Украйна.

04

Безплатни он-лайн уроци по български език за украински граждани

Изграждане на платформа за безплатно он-лайн изучаване на български език от рускоговорящи преподаватели, за нуждите на украйнските граждани, намерили убежище в България и желаещи да се интегрират в страната. Уроците ще са разделени на две възрастови групи и ще могат да се гледат и на запис.  

bulgarian-flag-lettering-yellow-background_см_edited.jpg
bottom of page