top of page
header.jpg

Децата на Пловдив пеят и танцуват за мир

Благотворителен концерт на децата и юношите на Пловдив, които чрез своите умения да създават изкуство, показват своята съпричастност към украинския народ и заявяват, че мирът е най-голямата ценност на Земята. А ние, като възрастни, да не забравяме, че МИРЪТ е условието за щастливо детство, за детските усмивки и детското творчество във всяка страна по света!

На 14 април 2022, на сцената на Римски стадион, Пловдив, в 18:30 ч. ще започне концертът-послание на децата на Пловдив за мир. 

Изкуството е изключителен феномен – емоция, вълшебство, откровение, тайнство ... Изкуството е обмяна на идеи, посланик на истински житейски ценности. То притежава способността да лекува душите и умовете ни, да помага за духовното и човешко израстване. Изкуството обаче е преди всичко израз на свободата…
Днес, когато Украйна се бори за своята свобода, Фондация „Живите български корени“ застава зад мъжете и жените, които бранят земята си, живота на своя народ, своите корени и традиции. Боли ни за техните деца и родители, страдаме с майките на загиналите, скърбим за жертвите, под развалините на градове и села. Съпричастни сме с милионите украински майки, спасяващи живота на най-ценното – децата, намерили подслон далеч от дом, близки и Родина.


С този концерт децата и юношите на Пловдив, чрез своите умения да създават изкуство, показват своята съпричастност към украинския народ и заявяват, че мирът е най-голямата ценност на Земята. Нека се насладим заедно на красотата на техните танци, песни и музика. И като възрастни, да не забравяме, че МИРЪТ е условието за щастливо детство, за детските усмивки и детското творчество във всяка страна по света!


В концертът ще вземат участие деца от детска градина „Боряна“; СУ „Кирил и Методий“; СУ „Любен каравелов“ с фолклорен ансамбъл „Тракийска младост“; децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, с участие на вокална група „Бамбини“, вокално студио „Синтез“, школата за джаз, балет и художествена гимнастика, „Хор на пловдивските момчета“, ФАФ „Куклици“; Детска танцова школа при фолклорен ансамбъл „Тракия“; деца от Украйна и Кристина Жечкова – бесарабска българка от Украйна, участник в „Гласът на България“.
 

Даренията от концерта ще бъдат използвани за подпомагане на обучението на децата на бежанците от Украйна в Пловдив, включително за организиране на обучителен център, набавяне на учебни пособия, учители, доброволци и други.

Можете да дарявате и по банков път:
Фондация „ЖИВИТЕ БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ”
E-PAY България BIC: ESPYBGS1, IBAN: BG25 ESPY 4004 0037 6866 19
Основание: подкрепа за Украйна

 

 Нека отворим сърцата си. Нека победи доброто! Нека с прегръдка да споделим страданието!
 

 Фондация „Живите български корени“, благодари сърдечно на всички съмишленици за отзивчивостта и щедростта!

 Концертът се състои с подкрепата на Община Пловдив и любезното домакинство на ОИ "Старинен Пловдив".

ДАРЕНИЯТА ОТ КОНЦЕРТА

Даренията от концерта ще бъдат използвани в помощ на обучението на децата на бежанците от Украйна в Пловдив за организиране на обучителен център, набавяне на учебни пособия, учители, доброволци и други, които да помагат на украинските деца да научат по-леко и по максимално достъпен начин български език и по-лесно да се адаптират в българската образователна система.

Можете да дарявате и по банков път: 


Фондация „ЖИВИТЕ БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ”
E-PAY България BIC: ESPYBGS1, IBAN: BG25 ESPY 4004 0037 6866 19
Основание: подкрепа за Украйна

Констативен-протокол.jpg

РАЗМЕР НА ДАРЕНИЕТО ОТ КОНЦЕРТА

В кутиите за дарения, поставени в рамките на концерта бяха събрани 1543,43 лв. и 6,5 евро

На 21 април, 2022 пред главния юрисконсулта в отдел "Култура" на Община Пловдив - г-н Никола Ламберов кутиите за дарения бяха отворени и беше констатирано събарно дарение в тях в размер на 1543,43 лв. и 6,5 евро. Беше съставен и подписан протокол.

Сумата от дарението е приведена по сметката на Фондацията и ще се изпозлва за изграждането на обучителния център, в сградата на Фондацията.

d2.jpg
bottom of page