top of page

Елховска магия – анкета с участничките


Анкета:

От къде са твоите корени, къде си израснала?

Бояна: Израснала съм в град Елхово.По майчина линия моите корени са от Видинско,а по бащина линия са от село Попово (Елховско)-родното място на легендарния Индже Войвода.

Бианка: Израстнала съм в град Елхово.По майчина линия моите корени са от село Раздел,а по бащина от град Елхово-където съм родена.Бабата и дядото на баща ми са дошли от Беломорска Тракия, както и бабата на майка ми.

Дона: Родена съм в град Бургас , но израснах в град Елхово.

Ивелина: Израснала съм в град Елхово. Моите корени са както от Елховския ,така и от Тополовградския край, защото татко е от Елхово а мама от с.Българска поляна.

Елховска магия – анкета с участничките

На кого си кръстена? Има ли нещо специално, свързано с името ти?

Ивелина: Кръстена съм на дядо ми Иван и баба ми Елена. Името Ивелина е било избрано като съчетание на двете техни имена.

Бояна: Кръстена съм на баба си Бояна и съм щастлива,че нося това българско име.

Бианка: Кръстена съм на моята баба Бяна.Името ми означава „Бяла”.

Дона: Кръстена съм на баба си и няма нещо специално свързано с името ми.

Симона: Името ми е измислено от родителите ми, не съм кръстена на никого.

Моля те, разкажи с няколко думи за себе си. С какво се занимаваш? Какви са интересите ти? От какво се вълнува красиво младо момиче като теб?

Бианка: На 16 години съм от град Елхово. Ученичка съм в Профилирана Гимназия „Свети Климент Охридски“ (специалност Математика). Играла съм народни танци в Общински Детски Комплекс при Юношески Танцов състав Яница,а сега играя в Клуб „Веселие“. Вълнувам се от всичко българско.

Дона: Аз съм човек на изкуството, влекат ме музиката, танците, снимките и рисуването, а понякога и писането, не харесвам точните науки като математика, физика и други. Обичам да се занимавам с музика, снимки, танци, рисуване, писане и т.н. Интересувам се от актьорско майсторство и много искам да пробия на снимачната площадка. Вълнува ме всичко, което е свързано с изкуството.,

Ивелина: Средното си образование завърших в Гимназия „Св. Климент Охридски“ град Елхово. Няколко години прекарах в град Варна , където получих висшето си образование - бакалавърска и магистърска степен - специалност „Счетоводство и контрол“.От три години работя като банков служител в Обединена Българска Банка-клон Елхово. Интересите са ми свързани с музиката, изкуството, танците. През свободното си време обичам да пътувам, да опознавам красотите на България. Едно от любимите мой занимания са народните танци. Вече 4 години съм част от ТК „Цветница“ гард Елхово- клуб в който всички ние сме обединени от обичта към народната музика и танц.

Симона: Аз съм доста позитивен човек, обичам да участвам в различни инициативи, които градът ни организира. Обожавам да чета книги и да се занимавам с различни извънкласни дейности. Играя народни танци към ДЮТС Яница, гр. Елхово и участвам в самодейния театрален състав към читалище „Развитие” – Елхово.

Бояна: На 15 години съм,ученичка от Профилирана Гимназия Свети Климент Охридски в град Елхово.Играя народни танци в Общински детски комплекс при Детски Юношески танцов състав Яница.Вълнувам се от всичко красиво и интересно около мен.