Календар "Хайдути"

 

Първият български хайдушки календар е вече факт!

Календарът „Хайдути“ за 2017 няма за цел да провокира носталгия към отминали времена на смелост, чест и родова принадлежност, а да събуди живия български дух и да раздуха огъня, който тлее в сърцето на всеки истински българин и родолюбец. С това чувство ни заредиха нашите приятели от сдружение „Хайдути“, с които реализирахме календара посветен на хайдутите на България. За времето на снимките те ни показаха, че не просто вярват в идеята и каузата си – за тях тя се е превърнала в начин на живот и мисия към бъдещите поколения. Търсят, намират и възстановяват стари, оръжия, дрехи, информация и документи, които да покажат истината на тези, които искат да достигнат до нея. Откритите уроци в училищата целят да запознаят подрастващите с позабравената и не написана история и да предизвикат интерес към българските корени на всяко едно дете.

В програмата на сдружението влиза възстановяване и откриване на паметници на българи останали в историята и в народния епос.

Благодарим на приятелите ни от сдружението, които участваха в снимките. Благодарим ви приятели, че ни направихте съпричастни към вашата идея, благодарим Ви, че сте Българи и помните българските корени!

Календарът е луксозно издание: пълноцветен печат. Отделните  листи /месеци/ са на 200 гр. гланцова хартия, покрита с лак за запазване свежестта на цветовете. Върху предната корица има 0.5 мм – 300 мкр кристален астролон, за да предаде на изделието завършен луксозен вид.

А за да има завършен търговски вид, всеки календар се поставя в индивидуална прозрачна опаковка от целофан, позволяваща да се виждат предна и задна корици. На гърба са отпечатани снимки на оръжия от XVIII-XIX век, собственост на сдружение "Хайдути".

В долната страна на календара е предвидена 4.5 см бяла ивица (продължение на задната корица) която позволява персонално брандиране и поставяне на рекламно послание или корпоративна идентичност.

 

 

Разгледай галерията със снимки

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Българските корени е плод на любовта ни към България. Пътуваме  из страната и показваме културата и традициите, запазили се през вековете. Нека България пребъде!

За проекта
Не пропускай публикация!
Последни публикации:

„БЕЛА СЪМ БЕЛА, ЮНАЧЕ” календар 2020

November 1, 2019

„ДЕВОЙКО, МАРИ, ХУБАВА” – календар 2020

November 1, 2019

Галичка сватба, 2019 - ден 1, 13 юли

September 4, 2019

1/17
Please reload